Örökséginterpretációs képzési program indult nemzetközi trénerekkel (sajtóközlemény)

Heritage Interpretation_cover

A Fővárosi Állat- és Növénykertben kezdődött és Budapest különböző örökségi helyszíneit végigjárva a Petőfi Irodalmi Múzeumban zárult az az egy hetes workshop, melyet a fiatal szakemberekből álló Kulturális Örökség Menedzserek Egyesülete (KÖME) szervezett.

A mostani műhelymunkával induló programsorozat célja, hogy az informális oktatás és az élményalapú közvetítés módszereit népszerűsítse a tágan értelmezett kulturális és természeti örökség bemutatása területén. A szervezők 2015 őszéig tartó tréningek és egyéb szakmai programok keretében szeretnék elősegíteni, hogy a kapcsolódó rokon szakmák képviselői egy asztalhoz üljenek és megosszák tapasztalataikat egymással és a téma iránt érdeklődő szélesebb közönséggel.

A projektet a budapesti székhelyű KÖME a KON-TIKI német élménytervező céggel együttműködésben valósítja meg. Az első, májusi képzésen 20 szakember vett részt, köztük múzeumpedagógusok, intézményvezetők, kutatók, építészek, újságírók, kulturális szervezők. Dr. Lars Wohlers (KON-TIKI Interpretive consultation, training and evaluation, DE) és Matthew Jones (Imagemakers Interpretive Design & Consulting, UK ) interpretációs szakemberek vezetésével a résztvevők gyakorlatok során, különböző szempontok szerint gondolhatták végig, mi szükséges egy sikeres bemutatási programhoz, a szövegalkotástól a tárlatvezetésen át a digitális média használatáig. Az adott témát minden nap más-más intézményben mutatták be és elemezték. A képzés megvalósításában a szervezőkkel együttműködött a Fővárosi Állat- és Növénykert, a Néprajzi Múzeum, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum és a Petőfi Irodalmi Múzeum.

A program következő része az érdeklődő közönség számára is nyitott. A vonatkozó felhívás erre a linkre kattintva olvasható.

A sajtóközlemény a felhívással együtt pdf-ben letölthető alább: http://www.old.heritagemanager.hu/uploads/KOME_sajto.pdf

Fotók a közösségi oldalunkon ide kattintva láthatók.

Hozzászólások lezárva.